Vitlöksbröd

Här är ett enkelt och gott recept på vitlöksbröd med vår färdiga, frysta deg:

Ingredienser:

  • 1 fryst deg
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2–3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk finhackad persilja (valfritt)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 50 g riven parmesan eller annan ost (valfritt)

Gör så här:

  1. Tina degen enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Gör vitlökssmöret genom att blanda smör, pressad vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
  3. Forma brödet – antingen plattar du ut degen till en platta och brer på smöret, eller så skär du skåror i en baguette och fyller med smöret.
  4. Toppa med ost om du vill ha extra smak.
  5. Grädda i ugnen enligt degens anvisningar (ofta 200°C i 10–15 minuter) eller tills brödet är gyllenbrunt.
  6. Servera direkt, gärna med en god soppa eller som tillbehör till en middag!

Vill du ha extra krispighet kan du grilla brödet några minuter på slutet. 🍞🧄✨

Fler recept med våra degbullar