Pitabröd

Så här enkelt gör du egna pitabröd med vår färdiga, frysta deg.

Ingredienser:

  • 500 g fryst deg (pizzadeg eller vanlig bröddeg)
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 msk mjöl till utbakning

Gör så här:

  1. Tina degen enligt anvisningarna på förpackningen. Den ska vara helt mjuk och rumstempererad.
  2. Dela degen i 6–8 lika stora bitar och rulla dem till bollar.
  3. Platta ut varje boll till en rund platta, ca 5 mm tjock.
  4. Låt vila på en mjölad yta i ca 15 minuter.
  5. Värm ugnen till 250°C och sätt in en plåt eller en pizzasten så att den blir riktigt het.
  6. Grädda pitabröden: Lägg dem på den heta plåten och grädda i ca 5–7 minuter tills de puffar upp och får en lätt gyllenbrun färg.
  7. Låt svalna något och täck gärna med en kökshandduk så att de håller sig mjuka.

💡 För en extra krispig yta kan du steka pitabröden i en torr, het stekpanna i ca 2 minuter per sida istället för att grädda i ugnen.


Fyllningsförslag:

  1. Klassisk falafelfyllning

    • Falafel
    • Hummus
    • Tzatziki
    • Sallad, tomat och rödlök
  2. Kyckling & vitlökssås

    • Strimlad grillad kyckling
    • Vitlökssås
    • Gurka, tomat och isbergssallad
  3. Medelhavsfyllning

    • Grillad halloumi
    • Tzatziki
    • Ugnsrostade grönsaker (zucchini, paprika, aubergine)
  4. Kebabstyle

    • Strimlad kebabkött
    • Feferoni
    • Vitlökssås och stark sås
    • Strimlad sallad och tomat
  5. Vegetarisk caprese

    • Mozzarella
    • Tomat
    • Basilika
    • Ringlad balsamico och olivolja
  6. Frukostvariant

    • Scrambled eggs
    • Avokado
    • Smulad fetaost

Dessa hembakade pitabröd blir luftiga, fluffiga och perfekta för alla typer av fyllningar! 🥙😋

Fler recept med våra degbullar